Siirry sisältöön

Kaksi kaverusta ja yhteinen ongelma

Ajatus Sealdealista syntyi kaikkea muuta kuin sattumalta. Sealdealin perustajilla, Timo Saarisella ja Jiri Väinölällä, oli yhteinen hyvä tapa: Maailman parantaminen auton ratista käsin. Apuna pitkiin työmatkoihin toimi usein kilauttaminen kaverille. Ja usein keskustelu ajautui yhteen ja samaan aiheeseen. Miksei käytetyn tavaran kaupassa ole yhteisiä pelisääntöjä?

Vertaiskauppa, tutummin käytetyn tavaran kauppa yksityishenkilöiden välillä, on suositumpaa kuin useimmat meistä osaavat ajatellakaan. Ja hyvä niin, moni meistä tietää tavarassa olevan valtavasti iloa jäljellä vaikka se meille itsellemme olisikin lopussa. Se, että luovumme omastamme, jotta toinen voi löytää itselleen uutta, on kaunis ajatus. Ajatusta varjostaa kuitenkin karu maailma – kaikki kauppiaat eivät ole liikkeellä rehellisin tarkoitusperin. Tähän ongelmaan Saarinen ja Väinölä halusivat löytää ratkaisun. Luottamus vertaiskaupassa piti saada kuntoon.

Sealdeal on ihan jokaiselle kierrättäjälle, löytöjä tekevälle, kaupan paikan näkevälle, tarpeettomasta tavarastaan luopuvalle ja toisen vanhasta iloitsevalle. Mutta ennenkaikkea se on meille, jotka haluamme edistää kestävämpää kuluttamista ja kiertotalouden toteutumista. Entistä paremman vertaiskaupan yhteisiin sääntöihin on nyt tehty ensimmäinen kirjaus: Kauppaa käydään vain kunnollisten kanssa. Tervetuloa mukaan!

Timo, Jiri & Sealdeal-tiimi

Katso tästä miten Sealdeal toimii ja aloita palvelun käyttö luomalla ilmainen Sealdeal-tunnus