Siirry sisältöön

Vertaiskaupassa ympäristöystävällisyys tulee kaupan päälle

Kolme neljästä alle 40-vuotiaasta pitää ympäristöystävällisyyttä yhtenä tärkeimmistä syistä käydä vertaiskauppaa riippumatta muista henkilökohtaisista syistä, kuten rahan säästämisestä, hyödyllisyydestä ja vaikkapa viihdyttävyydestä. Motiivit pistää tavara kiertämään ovat siis sekä itsekkäitä, että ilahduttavan yleishyödyllisiä.

Käytetty on usein uutta edullisempi – keräilyesineissä hinnoilla on toki tapana nousta vuosien mittaan. Tarpeellisen tavaran löytäminen sopuhintaan onkin sekä löytäjälleen ilahduttavaa ja samalla hyödyllistä. Ja usein ei tule ajattelleeksi, että vertaiskaupassa sama tavara voidaan myydä uudelleen ja uudelleen, uudessa tavarassa kate lasketaan vain kerran. Lisäksi vanhan tavaran vaihtaessa omistajaa, poistuu maailmasta periaatteessa tarve valmistaa uusi vastaava tuote. Vertaiskaupassa ympäristöystävällisyys tuleekin kaupan päälle.

Mitkä ovat suurimmat esteet entistä paremmalle vertaiskaupalle?

Luottamuspula ostajan ja myyjän välillä torppaa monen muuten täydellisen kauppatapahtuman. Laiskuus ja turhamaisuus tulevat niin kaukaa takamatkalta seuraaville sijoille, ettei niihin kannata pureutua sen tarkemmin. Pelko siitä, että menettää joko rahansa tai tavaransa verkon vertaiskauppapaikoilla on todellinen. Kaikki meistä eivät ole kohdanneet huijaria, mutta ihan jokainen on kuullut kyllä heistä. Myydään olematonta tavaraa tai parhaassa tapauksessa yhtä ja samaa esinettä usealle eri henkilölle. Tämä rajaa keskenään kaupankäyntihalukkaat, etenkin arvokkaamman tavaran parissa, joko maantieteellisesti tai entuudestaan tuttuihin ryhmiin. Vieraaseen ei luoteta. Se on sääli, sillä sinulle sopivin myyjä tai ostaja ei aina asu naapurissa. Vertaiskaupan koko potentiaali ympäristö huomioiden jää hyödyntämättä.

Laajennetaan luottamuksen piiriä

Vertaiskaupan vahvistaminen on loppujen lopuksi yksinkertaista. Varmistetaan se, että myyjä ja ostaja ovat keitä sanovat olevansa. Eikä tässä vielä kaikki. Vaikka tietäisit, kenen kanssa kauppaa käyt, tarvitaan vielä yhteiset pelisäännöt. Alustavat varaukset, yksityisviestit ja kuin tuhka tuuleen katoavat tosiostajat voidaankin jatkossa siirtää historiaan.

Sealdealissa jokainen palvelun käyttäjä on vahvasti tunnistautunut joko suomalaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelun kautta voit lähettää osto- ja myyntitarjouksia ja toki myös hyväksyä niitä. Yhdessä sovitut asiat tallentuvat palveluun ja kaupankäynti on sekä helppoa, että turvallista. Löydätpä siis kaupan paikan jatkossa mistä tahansa, turuilta tai toreilta, voit huoletta ehdottaa ostajalle tai myyjälle: Sovitaan kaupat Sealdelissa. Se on ostajan, myyjän ja laajentuneen vertaiskaupan myötä myös maapallon edun mukaista.

Luo itsellesi ilmainen Sealdeal-tunnus ja tule mukaan paremman vertaiskaupan pariin!