Siirry sisältöön

Anna hyvän tavaran kiertää

Kertyykö sinullakin tavaraa nurkkiin? Sanonta on tuttu, mutta hieman harhaanjohtava. Suomalaiset kodit ovat täynnä käytöstä poistunutta, mutta täysin käyttökelpoista tavaraa. Nurkkiin se ei silti kerry, asia ratkaistaan siivoamalla rojut pois silmistä – ja siten pois mielestä. Samalla ei tule tajunneeksi, että tällainen käytös on itse asiassa ongelma, ei ratkaisu.
 
Elämänmuutokset, vaihtuneet harrastukset tai elämä ylipäätään vievät mennessään eikä aina ehdi miettimään, miten voisimme toimia paremmin. Miksi hamstraamme, kun voisimme tehdä helposti rahaa tarpeettomalla tavaralla? Ehkä tarpeettoman tavaran myyminen koetaan vaivalloiseksi. Silloin unohtuu tuiki tärkeä seikka. Sinulle tarpeeton voi olla toiselle todella tarpeellinen. Miettiessäsi antaisitko hyvän käytetyn tavaran kiertää, voit tarkistaa seuraavalta listalta, miten tuttuja yleisimmät tekosyyt vertaiskaupan vieroksumiselle ovat:

  • Vaiva. Sinne ne varastoon mahtuvat. Lisäksi uuden ostaminen on vaivatonta. Ja riskitöntä. Sekä usein ympäristön kannalta turhan kuorimittavaa.
  • Tarvitsen tätä vielä. Varastossa lojuvat käytetyt tavarat vievät ylimääristä tilaa, mutta sitähän varten varastot ovat. Toisaalta tavaran arvo usein ajan mittaan laskee. Myy nyt, ostat sitten takaisin, jos myöhemmin huomasitkin tarvitsevasi varastoidun aarteen itse.
  • Uudella tavaralla on takuu! Tämä on totta. Toisaalta käytetty on edullisempi, pienellä toimintatavan muutoksella säästät merkittäviä summia ja mikä tärkeintä, olet osa kestävää kuluttamista.
  • Käytetyn ostaminen on riski. Totta tämäkin, siksi kauppaa kannattaa käydä hyvämaineisten kumppaneiden kanssa. Sealdeal auttaa tässä.
Luomalla itsellesi Sealdeal-tunnuksen liityt luotettavien kaupankävijöiden joukkoon. Ja mitä suurempi joukko, sitä luotettavampaa vertaiskaupankäynnistä tulee. Tule siis mukaan ja pyydä ystäviäsi liittymään myös. Haastakaa toinen toisianne pistämään hyvä käytetty tavara kiertämään. Helposti, huolettomasti ja samalla kunnollisen kauppakumppanin mainetta kerryttäen.

Ilmaisen Sealdeal-tunnuksen voit luoda tästä ja palveluun pääset tutustumaan tarkemmin tästä.