Siirry sisältöön

Tänä jouluna toisen vanha on uusi musta

Kierrätys on megatrendi, jota on turha laittaa joulunakaan tauolle. Ekologisuus ja usein myös järkevä rahan käyttö ohjaa meitä etsimään ainakin osan lahjoista netin kirpputoreilta ja kauppapaikoilta. Vähemmän esille nostettu ominaisuus on kuitenkin se, ettei niitä kaikkein yksilöllisimpiä ja halutuimpia lahjoja aina löydä uutena.

Laadukkaat vaatteet, kellot, korut ja keräilyesineet ovat perinteisiä lahjaklassikoita, jotka ilahduttavat henkilökohtaisuudellaan saajaansa varmasti. Elektroniikka ja käyttöesineet kertovat ennen omistettuina antajastaan hyvää joulun sanomaa nekin. Lahjan hankkimiseen on käytetty hieman ylimääräistä vaivaa - ja samalla saajakin pääsee osallistumaan kiertotalouden ilosanomaan.

Etsiessäsi sitä kaikkein yksilöllisintä lahjaa tänä jouluna, muista ehdottaa kauppojen kättelemistä Sealdealissa. Palvelun käyttö on joulukuun ajan täysin veloituksetonta. Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta, sellaisen pääset luomaan tästä.

Loppuun pieni idea: Haastakaa perheenne tai ystävänne hankkimaan tänä jouluna vähintään yksi lahja käytettynä. Tai lisätkää itse toivelistan kärkeen jotain käytettyä. Lahjan saatte keksiä itse. Hauskaa joulua!