Siirry sisältöön

Viedään kaupankäynti yhdessä huijarien ulottumattomiin

Käytetyn tavaran kauppa on hauskaa ja ennen kaikkea hyödyllistä. Raha ja tavara liikkuvat ihmiseltä toiselle ja parasta olisi, jos säännöt olisivat kaikille samat. Tavallaan ovatkin, kaikki eivät niitä vain noudata. Erilaisista lieveilmiöistä käytetyn tavaran kaupassa ikävin on petokset.

Kehitys rikostapausten määrässä, joiden tekopaikkana on internet, menee väärään suuntaan. Poliisin tietoon tulleet tapaukset kasvavat useiden kymmenien prosenttien vuosivauhdilla. Kymmenien tuhansien yksittäisten rikosten päälle tulevat vielä ne tapaukset, joista ei poliisille ilmoiteta. Moni nuolee haavansa yksin. Monesti ilmoittajalleenkin raskasta tutkintaprosessia ei haluta käynnistää, jos huijattu rahasumma tai tavara on arvoltaan maltillinen. Tähän luottaa myös moni petosrikoksia verkon kauppapaikoilla tehtaileva rikollinen.

Aivan samoin kuin hyödyt käytetyn tavaran kaupan kasvusta ovat yhteisiä, on ratkaisu entistä turvallisempaan käytetyn tavaran kauppaan yhteinen sekin. Olisitko sinä valmis hankkimaan käytetyn tavaran uuden sijaan, jos voisit paremmin luottaa kaupankäynnin olevan sujuvaa ja turvallista? Jos vastasit kyllä, Sealdeal on sinua ja kaltaisiasi varten. Jokainen käyttäjä on palvelussa omana itsenään, vahvasti tunnistautuneena. Väärinkäytöksistä jää aina kiinni. Rikollisuutta emme lupaa verkon kauppapaikoilta poistaa, mutta ajatellaanpa asiaa näin: Iskeekö ryöstäjä useammin pimeällä kujalla vai valvontakameran edessä?